PARES DE P-5 ENS EXPLIQUEN CONTES

El conte d’en Januai.

El Juan Ramón i la Emilia, pare i mare d’en Josué, van venir a explicar un conte. Explicava la història d’en Januai, un nen que viu a la selva del Amazones. Encara que és un nen, igual que nosaltres,  la seva vida és molt diferent a la nostra. Dorm en una hamaca, menja peixos que el seu pare pesca del riu, recullen fruites dels arbres… Fins i tot les seves mascotes són diferents, no tenen hàmsters ni peixos. Els seus animals preferits són les aus o  els micos. La mascota d’en Januai és un lloro que parla i crida. Se l’estima molt.

La família d’en Josué va preparar unes fotos, que vam poder veure en una pantalla gran, i que ens ajudaren molt a entendre, com és de diferent, la vida a la selva. Desprès, sortírem al patí a jugar a un joc que li agrada molt a en Januai.

FOTOS

http://www.pbase.com/perelv/10januai

La sopa de pedres

L’Eva, la mare de l’Anna, ha vingut a explicar-nos un conte popular català: La sopa de pedres. El conte ens va fer pensar ja que explicava que si les persones s’ajuden poden fer moltes més coses que si estan soles. Això, ja ho hem parlat moltes vegades a la classe: ajudar-nos, compartir, treballar en equip…

A més a més, ens va fer participar a tots en la narració del conte, varem fer casetes amb els braços, repartir verdures i cuinar la nostra pròpia sopa. Amb il·lusió i imaginació podem construir qualsevol cosa!!!

Gràcies Eva!!

FOTOS:

http://www.pbase.com/perelv/10contes