El subsòl de BCN: Visitem el clavegueram.

Informa Àlex Domínguez. Barcelona. El passat dijous, 9 de gener, la classe de 6è A, vam anar a visitar el clavegueram de Barcelona.

La monitora que ens va rebre ens va explicar que els romans van crear les primeres clavegueres i va comentar que Barcelona, al segle XIX, estava emmurallada i patia moltes malalties, ja que tots els residus els tiraven per la finestra i no hi havia gaire higiene. Aleshores, van enderrocar part de les muralles i més tard es va construir el barri que actualment es coneix pel nom de l’Eixample. L’Enginyer Pere García Faria va dissenyar les clavegueres de Barcelona.

A continuació vam fer un recorregut per les clavegueres. Em van semblar molt més petites del que em pensava i em va sobtar molt tot el que hi pots trobar (pastilles, animals, tampons, sabó, bastonets per a les oïdes, cables telefònics…).

Per acabar, vam fer una activitat sobre el cicle de l’aigua i la seva relació amb les clavegueres: recollida d’aigua de la muntanya-esgotament d’aigua a la ciutat-baixada d’aigua al clavegueram- del clavegueram al mar.

Ens va agradar molt aquesta sortida.

L’ALTRA CLASSE havia d’anar-hi el passat dia 16 de gener. Com que plovia, es va activar el sistema d’ALARMA DEL CLAVEGUERAM i no van poder assistir-hi. Tindran ocasió de fer-ho ben aviat, concretament el 30 de gener.

Si voleu veure la resta de fotos, feu clic aquí

Anuncis