Una setmana per no oblidar: Setmana de la Pau 2014

La comunitat educativa del Pere IV ha viscut ara fa uns dies una setmana farcida d’activitats i moments molt interesssants que, no ho dubteu, han contribuït una mica més a fer de nosaltres persones millors, més honestes…

Ens ha permés reflexionar i pensar en la necessitat d’aportar al nostre món un petit gra de sorra per tal que esdevingui un món millor, un món més just… Un món en PAU.

I parlar de PAU no implica posar la mirada només a les guerres que, malauradament, ens envolten.

Parlar de PAU és també parlar dels petits gestos que fan que la nostra vida – a l’escola, al parc del davant de l’escola, al barri, al mercat…- sigui una mica més amable, més agradable. 

Hem parlat, i ho podeu veure al vestíbul de l’escola, de persones que ens donen exemple amb els seus gestos, amb les seves accions, que un món millor al nostre voltant és possible si practiquem una mica més la PEDAGOGIA DE LA VIRTUT, aquella que pretén subratllar allò de bo que tenim les persones sense posar sempre l’accent en allò que ens separa els uns dels altres… 

Mireu les fotos, la FOTO DE GRUP, de 500 persones que demanen una escola millor, un barri millor, un món millor… 

I gaudiu dels somnis que van desitjar els vostres fills i filles el dia 30 de gener de 2014, a la tarda… Són tota una declaració d’intencions:

P3A: QUE TOTS SIGUEM AMICS

P3B: ENS AGRADA MOLT FER-NOS PETONS

P4A: LES GAVINES PENSEM QUE LA PAU ÉS FER-SE PETONS. I TAMBÉ DONAR-SE ABRAÇADES.

P4B: LES ORENETES VOLEM UN MÓN SENSE PISTOLES NI GUERRES.

P5A: VOLEM PAU PER A TOTHOM I QUE NO HI HAGI GUERRES I TOTS ENS ESTIMEM.

P5B: PELS DRAGONS LA PAU ÉS… SER FELIÇ I COMPARTIR LES COSES!

1rA:  LES NENES I NENS DE PRIMER A VOLEM SER FELIÇOS AJUDANT-NOS, PERDONANT-NOS, DONANT-NOS LES GRÀCIES, DIENT LA VERITAT. AIXÍ SEREM BONS AMICS.

1rB: QUAN A UN COMPANY DE LA CLASSE LI COSTI ACABAR UNA FEINA, SAPIGUEM AJUDAR-LO. I APRENGUEM A COMPARTIR LES COSES ENTRE NOSALTRES.

2nA: LA PAU ÉS UN DIA ESPECIAL PERQUÈ TINC AMICS. L’AMISTAT I L’AMOR ENTRE LES PERSONES ÉS JUGAR, ÉS RESPECTAR-NOS, ÉS NO SER VIOLENTS, ÉS SABER DEMANAR PERDÓ I APRENDRE A CONVIURE TOTS JUNTS.

2nB: TOTS JUNTS ENS HEM D’AJUDAR QUAN ALGÚ TÉ UN PROBLEMA PARLANT DE MANERA TRANQUIL·LA, REFLEXIONANT I ARRIBANT A UN ACORD.

3rA: SI VOLEM LA PAU, L’HEM DE COMENÇAR PER L’ESCOLA I AIXÒ VOL DIR: NO PEGAR, NO MOLESTAR, NO INSULTAR I RESPECTAR-NOS. I AIXÍ EL MÓN DESPRÉS SERÀ MILLOR.

3rB: ACONSEGUIREM LA PAU SI ENS RESPECTEM, ENS ENTENEM, ENS ESTIMEM, ENS AJUDEM, SABEM COMPARTIR I DEMANAR PERDÓ. EL MÓN SERÀ MOLT MILLOR.

4tA: ENS DÓNA PAU VEURE LES RIALLES DE LA GENT, QUE NINGÚ ES BARALLI NI S’INSULTI I SÀPIGUEN DEMANAR PERDÓ, QUE TOTHOM TINGUI AMICS I SIGUI RESPECTAT. ENS DÓNA PAU EL PODER COMPARTIR I AJUDAR A QUI HO NECESSITI, QUE TOTHOM TINGUI UN GRAN SOMRIURE I QUE TINGUI MENJAR, AIGUA I CASA ON VIURE.

4tB: EN EL DIA DE LA PAU S’HAURIEN DE DESMANTELLAR ELS ARMAMENTS NUCLEARS

5è:
– PEACE SOUNDS LIKE BIRDS SINGING.
– PEACE TASTES LIKE HOT CHOCOLATE.
– PEACE SOUNDS LIKE YOUR FAVOURITE MUSIC.
– PEACE SMELLS LIKE FLOWERS.
– PEACE TASTES LIKE STRAWBERRIES.
– PEACE FEELS LIKE SNOW.
– PEACE TASTES LIKE LEMON CAKE.

6è:
– THE PEACE IS TOLERANCE.
– THE PEACE IS EDUCATION.
– THE PEACE IS NICE.
– THE PEACE IS DOVE.
– THE PEACE IS MAGIC.
– THE PEACE IS FREEDOM.
– THE PEACE IS CALM.
– THE PEACE IS HARMONY.

I, PER ÚLTIM, EL REGAL DE LES IMATGES… I MOLTA PAU AL NOSTRE VOLTANT

 

Anuncis