Els nostres amics dels Estats Units

Els nens i nenes de quart de primària, de Pere IV, tenen uns amics molt i molt llunyans. Són els alumnes de l’escola Donner Springs, de Nevada, i de l’escola Denver Language School, de Colorado, als Estats Units d’Amèrica.

 DonnerSprings2

Parlem i escrivim en llengua anglesa per comunicar-nos amb els nostres petits amics de l’immens país nord-americà. Cal destacar que aquests alumnes dels EUA tenen l’anglès com a llengua materna. Per tant, és un motiu de gran alegria saber que avui, a Pere IV, ens podem comunicar eficaçment en una llengua estrangera amb nadius!

 Primer vam escriure en anglès unes postals reals de la nostra ciutat, Barcelona.

Alguns nens i nenes van portar postals típiques del Camp Nou, del Parc Güell o de la Sagrada Família. Altres van escollir imatges del Poblenou, que és el nostre estimat barri. Al cap de dues setmanes vam obrir la bústia del Pere IV i, amb molta il·lusió, vam rebre un paquet blau des de Reno, Nevada.

png

Eren postals de la ciutat nord-americana, amb imatges de dia i de nit, de l’estadi de beisbol o de les impressionants muntanyes de Sierra Nevada, que fan frontera natural amb Califòrnia. Les vam llegir a classe detingudament. Ens van agradar tant que les vam penjar al passadís de l’escola. Ara tots els nens i nenes de l’escola poden veure, llegir i tocar aquestes postals dels nostres amics estrangers.

BfpFnnNCAAE9tCu

Després, vam enviar les nostres cartes de San Valentí , 14 de febrer, perquè sabem que els nostres amics nord-americans celebren aquesta festa com una tradició pròpia. Així, aprenem la seva cultura i llengua, i ens enriquim tots plegats.

 Aviat rebrem a la bústia de Pere IV la seva resposta! I més tard, continuarem escrivint-nos cartes i més cartes… Cada alumne té el seu company o companya a l’escola Donner Springs. En el món ràpid on vivim és molt maco aturar-se a llegir i a escriure cartes a mà, sobretot si el destinatari viu a un país llunyà. Val la pena aprendre a esperar la resposta durant dies i dies, cultivant la paciència. Perquè, com el Petit Príncep, si anem poc a poc, tot tindrà més sentit.

No només ens cartegem amb els nens i nenes dels EUA. Els coneixem personalment! També parlem amb ells per mitjà de la videoconferència. El curs passat ja parlàvem amb els alumnes de Denver Language School, de tant en tant. És una immensa sort poder compartir, en anglès, les experiències de les dues cultures, la nord-americana i la catalana.

BgbRKFMIUAAgruz

I finalment, rebrem la visita dels nens i nenes dels EUA! El proper divendres 4 d’abril vindran a l’escola Pere IV els alumnes, mestres i famílies de Denver Language School, des de Colorado!

Anuncis