Ens ho mengem tot. Temps de migdia. Menjador.

Ja us hem explicat en algun info que estem participant amb els nens i nenes de primària, gràcies a una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, en el projecte “Ens ho mengem tot”.

Prenent com a punt de partida la Guia per evitar el malbaratament alimentari: Pensa, compra, cuina, menja publicada per l’Ajuntament de Barcelona el novembre de 2011, el programa Ens ho mengem tot proposa dedicar una setmana de cada mes, de gener a maig, a analitzar i estudiar el grau de malbaratament d’un determinat aliment protagonista:

 

Curs 15-16: la poma, l’arròs amb tomàquet, la mongeta seca, el peix al forn i el iogurt.

Cada setmana es proposen un seguit d’accions per conèixer la procedència dels aliments que es consumeixen al menjador escolar, quantificar el malbaratament de l’aliment, si és que n’hi ha, difondre consells per evitar aquest malbaratament i analitzar la petjada ecològica dels elements malbaratats. Al mes de juny es preveu elaborar un informe, amb les dades aportades per tots els centres, sobre la petjada ecològica total, el nombre de persones que es podrien beneficiar de l’aliment malbaratat i altres qüestions importants.

Els objectius són:

  • Dur a terme una campanya de sensibilització sobre el malbaratament alimentari als menjadors escolars dels centres educatius de Barcelona.
  • Conèixer la petjada ecològica de determinats aliments d’ús quotidià en els àpats escolars.

Ja hem  fet la poma, l’arròs i la mongeta seca… Podeu seguir-nos per twitter i veure el desenvolupament de les activitats quan es realitzen.

Voleu veure algunes de les fotos? Seguiu aquest enllaç

Anuncis